De winnaar is…

Maar liefst 150 mensen reageerden op mijn vraag of zij dit schilderij wilden winnen. Ik heb prachtige reacties ontvangen maar het verhaal van Fatma bleef de hele tijd door mijn hoofd spoken. Zij herkende zich zelf in het schilderij. Een vrouw met passie en kracht, die ondanks alle tegenslagen gebruik maakt van de wind in haar rug, om verder te komen.


Maar er waren heel veel mensen die zichzelf herkenden in het schilderij en een persoonlijk aangrijpend verhaal hadden. Toch bleef zij telkens in mijn gedachte.


Waarom Fatma?

Ik ben heel lang bezig geweest met dit werk. Ik maak eerst schetsen en studies voordat ik aan de slag ga. De vorm van de vlekken zitten dan in mijn hoofd. Door de verf te mengen met diverse materialen kan ik de vlekken zo sturen dat deze de juiste richting ingaan. Elke vlek moet ook eerst weer drogen voordat ik verder kan. Dat duurt zo ongeveer een dag of twee. Uiteindelijk ga ik de danseres op het doek schilderen. Sommige details zet ik heel fijn neer en andere delen probeer ik met verftoetsen de emotie te vangen. Ik ben dan dagen bezig met waarnemen.


En dat is wat Fatma ook heeft gedaan. Ze is als ware helemaal in het schilderij gekropen. Ze beschrijft elke kleur en koppelt dit vervolgens weer aan haar levensweg. Het lijkt wel of zij het schilderij beter kent als ik. In haar droom kreeg ze de naam Selfie Madalena door.


Lees hier het winnende en aangrijpende verhaal van Fatma

Ik herkende mijzelf meteen in je prachtige werk. Ik heb bewondering voor je zeer fijne, soepele, creatieve artistieke kant. Nooit eerder heeft mij een kunstwerk zo diep geraakt. Naast dat de lijnen zo soepel, elegant en zo tijdloos modern is, vertellen de juiste kleuren ook een verhaal.

Ik heb overwogen om mijn motivatie / verhaal te schrijven zodat ik kans maak op deze krachtige maar ook genade roepende, elegante maar ook eigenwijze, sombere maar ook hoopvolle adembenemende prachtcreatie.


De kleur geel

In mijn beleving heb je een zeer sterke, standvastige, liefdevolle maar vaker opgestaan dan gevallen vrouw, die ondanks alle tegenslagen gebruik maakt van de wind in haar rug, om verder te komen dan haar weg te laten waaien (geel zegt mij dit).


Donkere tinten

Donker paars wat ze aanheeft (ik zeg aanheeft omdat je dit meesterwerk zo hebt laten leven, ongelooflijk mooi) staat voor mij, voor het zware leven waarin ze altijd heeft bevonden.


De kleur rood

Rood vertelt mij naast de passie ook de pijn en verdriet en alle keren waarin zij een 'dolk' in haar rug heeft gekregen van vooral mensen wie zij vertrouwde en juist daarom niet verwachte.


Groene handen

Groen aan haar handen vertelt mij hoe creatief en opbouwend zij is. En alles wat ze 'aanraakt' met liefde voedt. Haar houding in prachtige zeer feminine lijn getuigt van kracht en moed met een opgeven hoofd. Ook zeg ze mij dat ze openstaat zonder angst voor alles wat het leven haar brengt of nog zal brengen. Misschien Moeilijkheden, bedrog maar ook dat ze hunkerend openstaat en 'dansend' wil belanden in haar grootse wens.. Onvoorwaardelijke acceptatie, vertrouwen en liefde.


Zolang ik naar haar kijk.. Kan ik tot aan het einde van mijn leven over haar vertellen. Zij in alle opzichten zo sterk maar een zwak voor al het mooie in het universum waarvoor ze zichzelf openstelt.


Ik als 11 jarig meisje van school gehaald. Op 17 jarig leeftijd een huwelijk in gedwongen. Op mijn 22ste sterk genoeg om afstand te nemen en in opstand te komen voor mijn eigen leven. Daarna met succes HBO opleiding gedaan. Succesvolle bedrijven opgericht. Telkens weer door anderen wie ik vertrouwde neergehaald.. Maar ook altijd weer opgestaan. Ook altijd weer sterker als daarvoor! Nu in ren situatie met een prachtige creatie, namelijk mijn baby van 10 maanden.. In mijn eentje man en vrouw. Vader en moeder. Dit zijn nog maar de 'minst pijnlijke' van wat ik vertellen kan. Maar ik lach! Ik lach altijd en geef de moed ook niet op.


Winnen of niet winnen is voor mij in dit geval niet de kern. Hoewel het absoluut onbeschrijfelijk geluk zal zijn. Maar de wereld is rijk met mensen zoals jij... Die niet alleen kijken om te kijken.. Maar ook echt zien en voelen en dit ook nog eens zo kunnen uitbeelden. Beelden zeggen meer dan woorden is in dit geval op zijn plaats.


Dankjewel Ruben!

Dankjewel dat je de wereld rijker hebt gemaakt met oa deze betoverende vrouw. Lieve groet en nog meer succes toegewenst.

Fatma


Copyright © Ruben Olislagers
Dit is een origineel kunstwerk gemaakt door de kunstenaar Ruben Olislagers. Het schilderij mag niet worden gereproduceerd of gebruikt zonder schriftelijke toestemming van de kunstenaar. De kunstenaar behoudt het auteursrecht.